Prietpraat.

Leuke uitspraken van de kinderen van Domus-Spei.

dinsdag 19 februari 2013

Februari.

Het is alweer even geleden dat we een blogje hebben gemaakt over prietpraat van de kinderen hier in Domus Spei en het werd wel weer even tijd want we hebben er weer een paar. Voor je het weet ben je ze ook maar zo weer vergeten.

Het is zondag en Matthias zit naast oma en we hebben het over jongens en meisjes oma vraagt aan Matthias hoe weet je nou dat je een jongen bent? Gewoon zegt hij: dat heeft de Here Jezus zo gedaan.

Opa en Oma zitten met Hannah in de auto vanuit een winkel in Smilde. We vertellen van alles. En dan ook natuurlijk over wat haar moeder vroeger allemaal deed. Nadat ik weer eens een gebeurtenis vertelde zegt ze ineens: JAAAAAAAAAAAAAA dat zit u te verzinnen gelijk! Dat geloof ik niet.

Zoals er te lezen is op een ander BLOG is Oma op vakantie gevallen uit het bad. En dat hadden ze aan de kinderen verteld, dat oma naar het ziekenhuis moest en haar duim gebroken had, en een hersenschudding.
Vraagt Joke aan Hannah waar ze denkt dat de hersenen zitten? Zegt ze: nou gewoon, in je duim! Tja, als je ook van alles hoort dan ga je dat gewoon even combineren.

Zondag was Oma jarig, en Matthias zit naast haar. Arike had gezegd: als Oma er is gaan we zingen, en Arne zei: dan mag Oma op de stoel staan. Zegt Matthias: dat moet ze niet doen hoor want dat heeft ze weer die hersenen!

Zit hij later te vertellen: ja, Oma die heeft hersenen, want die ging vallen, zo ploep uit het bad en toen had ze haar hersenen geschud.

Nog een paar woorden:
Lasagna is.....Salagna.
Vlierbessenjam is....biervlessenjam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten